Cadmus fordítás Cadmus

Srí Lanka elnöke arra kérte Putyint, hogy segítsen az üzemanyaghiánnyal küzdő országnak

2022. 07. 02.

Gotabaya Rajapaksa elnök levélben fordult Vlagyimir Putyin orosz elnökhöz, amelyben együttműködést kért az olajvásárlások terén – közölte egy, az elnöki hivatalhoz közel álló forrás, akit a Daily Mirror idéz.

A két elnök várhatóan a napokban telefonon egyeztet, és kidolgozza az intézkedéseket, amelyek valószínűleg egy hivatalos moszkvai látogatással is járnak majd. Srí Lanka jelenleg hatalmas üzemanyaghiánnyal küzd.

A forrás szerint a hiány 2022. július 10-ig fog tartani. A forrás megjegyzi, hogy a következő szállítmány július 10. és 12. között várható. A forrás azt is megerősítette, hogy India beleegyezett négy üzemanyag-szállítmány készpénzfizetési feltételek mellett történő biztosításába.

Emellett a kormány további 7500 tonna gázolajat vásárolt a Lanka Indian Oil Company-tól, amelyet az alapvető szolgáltatásokhoz használnak fel, amíg a következő szállítmány július 4. után meg nem érkezik – közölte az Orosz Hírek.

Srí Lanka most nem tud üzemanyagot vásárolni a rendszeres szállításokból, mivel a korábbi szállítások után 731 millió dollárnyi hátralékot halmozott fel.

Eközben Kanchana Wijesekara energiaügyi miniszter Ahamed Nazeer környezetvédelmi miniszterrel együtt Katarba utazott, hogy újabb olajbeszerzési megállapodásokat kössön.

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑