2018. 02. 22.

Svájci imám: a nők körülmetélése nemes cselekedetA Svájci Központi Iszlám Tanács (IZRS) közzétett egy “muszlim jogi véleményt”, amely alapján elfogadhatónak tekintik a női körülmetélés gyakorlatát. A muszlim szervezet saját lapjában tette közzé ezt a véleményt.

A szervezet igyekszik érvelését vallási tanításokkal is alátámasztani, amelyet a Szunnából vesznek át – ezek Mohamed prófétának és követőinek cselekedeteit, tanításait írják le.

A cikk szerzője szerint csak felületes vágásokat kell ejteni a fiatal lányokon, a pengékkel “tilos mélyebbre menni”. A körülmetélés gyakorlatával kapcsolatban a szerző szerint nem tapasztalható ellentmondás – adta hírül a Junge Freiheit.

A nő körülmetélése egy nemes cselekedet” – ám nem kötelesség, írják a cikkben.

A muszlim szervezet szerint az általuk javasolt körülmetélés nem azonos a női nemi szerv megcsonkításával, mert ebben az esetben “nincs sérülés”.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) többfajta csonkítást tart nyilván. A nők esetében a legenyhébb beavatkozás a klitoriszt borító bőr eltávolítása vagy felhasítása. A WHO minden ilyen beavatkozást elítél.

Svájcban egyébként törvénybe ütközik a női nemi szerv csonkítása 2012 óta. A súlyosabb esetekért akár 10 év börtön is jár – még akkor is, ha külföldön végezték el a beavatkozást.

Orientalista.hu – 888.hu

, , , ,
<


Back to Top ↑

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com