2018. 02. 20.

Svéd püspök pozitívan reagált a hangszórós muzulmán imára hívásra

 

Fredrik Modéus, Växjö püspöke pozitívan reagált Ismail Abu Helal imám követelésére, hogy a város Araby nevű, migránsok lakta körzetében hangszórókon át hívják imára a híveket. Elmondta, ez a multikulturalizmus pozitív jele.

Abu Helal elmondta,

„A muzulmánok nem látogatók Växjöben, hanem mi itt élünk”,

hozzátéve, hogy „Az iszlám közösségnek büszkének kell lennie kultúrájukra és nem úgy kell éreznie magát, mintha valamit rejtegetni kellene”.

„Természetesen egy multikulturális és több vallású társadalomban, hogy különféle hagyományokat és vallásokat hallanak, azok láthatóak és egymással kapcsolatban állnak egy jobb társadalom érdekében”, mondta Modéus, hozzátéve, hogy „Ezért üdvözlöm az imára hívást”.

Ez azt jelenti, hogy az imára szólítást, az „adzant”, naponta – akár az iszlám országokban – ötször kiabálják a hangszórók ezután Svédország számos helyén hangszórókból és az általában az „Allahu Akbarral” fog kezdődni.

Mindez nagyon mérges reakciókat váltott ki. Valaki megkérdezte, a svéd államegyház most következő lépésként a sharia törvény bevezetését fogja javasolni?

/Megjegyzés: Szingapúrban, ahol nulla probléma van a különféle, ott honos etnikumok együttélésében és tilos az egymás elleni uszítás, szigorúan tilos a muzulmán hangszórós imára csődítés. Azaz a gyakorlat is azt mutatja, hogy a liberális megoldás öngyilkos csőd./

Orientalista.hu – Lovasistvan.hu, Infowars

, , ,
Back to Top ↑