Cadmus fordítás Cadmus

Svédországban egyre több az illegális bevándorlók által elkövetett bűncselekmény

2019. 12. 06.

Egyre nő Svédországban a bűncselkények száma. Az országban sokáig elhallgatták a nők elleni erőszakos bűncselekményeket, illetve az erőszakos vagyon elleni bűncselekményeket is. A bűncselekmények számának növekedése korrelál azzal az évszámmal, amikor elkezdett egyre több illegális migráns érkezni Európába és így Svédországba is.

Malmőben idén 12 naponta volt egy merénylet. A hivatalos svédországi adatok szerint decemberig több mint száz hasonló támadást történt az országban, 30 százalékkal több, mint egy évvel korábban. A szakértő szerint azonban ennél is több robbantást követhettek el.

Sokáig tagadták a bűncselekményeket

Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője az M1 Unió28 műsorában elmondta, már nem tudják elhallgatni, hogy egyre magasabb a bűncselekményeknek a száma. Hozzátette, pontos adatokat nem tudunk, mert a rendőrség sokszor nem nyomoz, mert

a sértettek nem tesznek feljelentést félelemből, hogy a környezetük rasszistának bélyegzi őket.

Stefan Löfven svéd miniszterelnök szerint a migránsok sikertelen integrációja is hozzájárult ahhoz, hogy az országban megugrott az erőszakos bűncselekmények száma. A kormányfő korábban sokáig tagadta, hogy összefüggés lenne az illegális bevándorlás és a bűncselekmények számának emelkedése között.

Most úgy nyilatkozott, kudarcot vallott az integrációs törekvésük. Szerinte hiba volt az is, hogy sem a rendőrséget, sem az igazságszolgáltatási rendszert nem készítették fel azokra az erőszakos bűncselekményekre, amelyek az utóbbi években megjelentek az országban.

Palócz André, a Századvég vezető elemzője szerint a svéd hatóságok is bejelentették, hogy a bűncselekmények elkövetői nagy arányban az elmúlt években beáramló migránsok. Hozzátette, „látható, hogy a svéd rendszer nem tud megbirkózni a fokozódó migrációs nyomással. Egyfelől a már az országban lévő migránsok is komoly gondot okoznak, illetve

komoly feszültséget váltanak ki a svéd belpolitikában, másfelől pedig a határ menti védelemmel, illetve a szűréssel is megküzdenek a svéd hatóságok”.

Közel kétmillió migráns tartózkodik Svédországban

Svédországba az elmúlt években több százezren érkeztek. A hivatalos statisztikai adatok szerint 2014-ben nyolcvanegyezer, egy évvel később százhatvanháromezer, 2016 és 2018 között további hetvenhatezer illegális migráns érkezett az országba. Velük együtt már egymillió-kilencszázhatvanezer bevándorló van Svédországban, ami a teljes lakosság 19 százaléka. A hatóságok

száz olyan migránst is beazonosítottak, akik az Iszlám Állammal vannak kapcsolatban.

A bevándorlók és a növekvő bűnözés miatt eközben egyre több svéd hagyja el az országot. Van olyan város, ahonnan néhány év alatt a lakosság több mint 6 százaléka elköltözött.

Párkányi Eszter kiemelte, „Magyarországot sokszor támadják a jogállamisági vitákban, hogy nincs szólás- és sajtószabadság, mégis inkább azt látjuk, hogy ez Nyugat-Európára és Észak-Európára jellemző”. Hozzátette, Svédországban sokáig elhallgatták a nők elleni erőszakos bűncselekményeket, illetve, hogy milyen erőszakos vagyon elleni bűncselekmények történtek.

Párkányi Eszter szerint a bűncselekmények számának növekedése korrelál azzal az évszámmal, amikor elkezdett egyre több illegális migráns érkezni Európába és így Svédországba is.

A teljes írást ITT olvashatják el.

Hirado.hu, M1

 

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑