Cadmus fordítás Cadmus

Sz-300-as légvédelmi rendszer érkezik Szíriába

2018. 08. 27.

“Orosz hírügynökségi információk szerint a Légi-Kozmikus Erők kötelékébe tartozó Szállító Légierő (VTA) egységei a napokban a Szíriai Arab Köztársaság számára egyelőre nem ismert mennyiségű és verziójú Sz-300 típusú légvédelmi rendszert szállítottak le.

A repülést végrehajtó gépek kikapcsolt transzponderrel hajtották végre a bevetést.

A légvédelmi rendszer szállítása összefügghet az elmúlt napok fokozódó geopolitikai eseményeivel, ugyanis John Bolton amerikai nemzetbiztonsági főtanácsadó kijelentette, hogy egy esetleges újabb szíriai vegyifegyver támadást követően országa szövetségeseivel együtt kész csapást mérni a közel-keleti államra.

Bolton kijelentésével összefüggésben az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy Idleb tartománynak az egykori Al-Nuszra Front uralta Kafer-Zajta településén a közeljövőben provokált klórgáztámadás várható, melynek megrendezésében akár a nyugati titkosszolgálatok egyes egységei is részt vehetnek.

A minisztérium szóvivője Igor Konasenkov továbbá megjegyezte, hogy az közelmúltban az Egyesült Államok haditengerészete az Arleigh Burke-osztályú USS ‘The Sullivans’ rombolót a Perzsa-öbölbe vezényelte, és egy B-1B Lancer bombázó is érkezett a katari El-Udejd légi támaszpontra. A két egység potenciálisan 80 cirkáló rakéta indítására képes.”

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑