2017. 04. 21.

Szabadon engedték a katari királyi család Irakban elrabolt tagjaitA túszejtők szabadon engedték a katari királyi család tagjait és kísérőit, akiket még 2015 decemberében hurcoltak el egy iraki vadászatról – közölte a libanoni al-Madzsain hírtelevízió.

Az AP hírügynökségnek két névtelenül nyilatkozó iraki tisztségviselő elmondta, hogy a katari királyi család kiszabadított tagjait és kísérőit pénteken az iraki belügyminisztérium felügyelete alá helyezték.

A vadászaton lévő katariak csoportját még 2015 decemberében mintegy száz ismeretlen fegyveres hurcolta magával a szaúd-arábiai határhoz közeli sivatagi táborukból Dél-Irakban. A térségben számos síita milícia tevékenykedik, melynek tagjai szorosan együttműködnek a szomszédos síita nagyhatalommal, Iránnal.

A katari királyi család elrablásáért egyik szervezet sem vállalta a felelősséget, habár a helyi arab média a Kataib Hezbollah nevű síita milíciát gyanította a történtek mögött. A csoport tagadta, hogy köze lett volna az emberrabláshoz.

Haider Al-Abadi iraki kormányfő a hét folyamán megerősítette, hogy az eset kapcsán egy katari delegáció érkezett Irakba azzal a céllal, hogy elősegítse a túszok szabadon bocsátását.

Orientalista.hu – (Hirado.hu, MTI)

, , , ,


Back to Top ↑

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com