Cadmus fordítás Cadmus

Szakértő: Erdogan célja, hogy minél több pénzt kapjon „címkézés nélkül”

2020. 03. 09.

Recep Tayyip Erdogan célja, hogy minél több pénzt kapjon az Európai Uniótól „címkézés nélkül”, és pénzt arra fordíthassa, amire csak akarja – mondta Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő hétfőn.

Rámutatott: ennek ellentmond, hogy az unióban meghatározott célokra adnak forrásokat. Nógrádi György azzal kapcsolatban beszélt erről, hogy a török elnököt hétfőn várják Brüsszelbe, ahol az Európai Unió vezetői a török-görög határon az elmúlt napokban kialakult migrációs válsághelyzetről kívánnak tárgyalni vele.

A görög kormány által vasárnap közzétett videofelvételről, amelyen az látszik, hogy a török oldalon egy katonai jármű bontja a két országot elválasztó határkerítést, a szakértő azt mondta: Erdogan rendkívül rövidtávú politikája az erődemonstráció, azzal fenyegetve, hogy a döntő többségében nem szír migránsok elárasszák Európát. Úgy vélte, Törökország belátható ideig nem lesz tagja az uniónak, Erdogan azért megy Brüsszelbe, hogy politikai céljait elérje, továbbá otthon a hatalmát stabilizálja.

A szakértő szerint Európának ki kellene mondania, hogy nincs szüksége ennyi képzetlen munkaerőre. Bírálta, hogy az Európai Unió hosszú ideje csak tünetileg kezeli az illegális migráció problémáját és nem tudja megoldani határvédelmét.

Hirado.hu, MTI

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑