Cadmus fordítás Cadmus

Szaúd-Arábia húszi drónlétesítményeket rombolt le Jemenben

A Szaúd-Arábia vezette arab koalíció vasárnap bejelentette, hogy húszi drónlétesítményeket és más célpontokat semmisített meg Szanaa térségében.

Az éjszaka folyamán több helyszínen észleltek robbanásokat a jemeni fővárosban és környékén, amelyet a síita húszi lázadók felügyelnek.

A Jemenben 2015 óta harcoló arab koalíció szóvivője, Turki al-Máliki közölte: a szövetség hadműveletet hajtott végre, és a lázadókhoz tartozó katonai célpontokat – köztük drónlétesítményeket – rombolt le. Máliki elmondta, hogy drónraktárakat, gyártóműhelyeket, alkatrészeket, indító- és teszthelyszíneket, illetve robbanószerkezeteket előállító üzemeket semmisítettek meg.

A húszik tíz nappal korábban egy katonai díszszemlén hajtottak végre dróntámadást, a merényletben heten vesztették életüket, és több magas rangú katonai vezető megsebesült.

Szaúd-Arábia szerint Irán fegyverekkel és technológiával segíti a lázadókat, és a jemeni drónok nagyon hasonlítanak egyes iráni harci eszközökre.

A húszik jelentős területeket szereztek meg Jemenben az elmúlt években. A húszik tavaly decemberben a svédországi Rimbóban tűzszünetet kötöttek a kormánnyal, amely Hodeidára és az azonos nevű kormányzóságra terjed ki, ezt azonban eddig nem sikerült maradéktalanul betartani.

MTI, Magyar Idők

Sharing is caring!

, , ,
Back to Top ↑