Cadmus fordítás Cadmus

Szaúd-Arábia több mint 4,2 milliárd dollár bevételt vár a mekkai zarándoklatból

2017. 08. 30.

Szaúd-Arábia több mint 4,2 milliárd dollár bevételt remél a szerdán kezdődő hagyományos mekkai zarándoklatból – közölte az Al Sharq Al Awsat nevű helyi újság hétfői száma.

A világ minden tájáról csaknem kétmilliárd muzulmán hívőt várnak a hagyományos mekkai zarándoklatra, a haddzsra, amely szerdán kezdődik Szaúd-Arábiában.

A lap által idézett tanulmány szerint a zarándoklatból származó bevétel öt éven belül 5,6 milliárd dollárra emelkedhet a résztvevők számának és kiadásainak növekedése folytán.

A zarándoklatra érkezők főleg szállásra, közlekedésre, élelmiszerre és ajándékokra költenek, a tanulmány javaslata szerint a haddzs adta lehetőségeket érdemes a turisztikai ágazatnak is a lehető legjobban kihasználni.

Ez a világ egyik legnagyobb találkozója, amelyen tavaly csaknem 1,9 millió hívő vett részt.

Idén az al-Dzsazíra pánarab hírtelevízió közlése szerint a legtöbben, 221 ezren Indonéziából, csaknem 180 ezren Pakisztánból, 170 ezren Indiából, mintegy 127 ezren, Bangladesből, 108 ezren Egyiptomból, több mint 86 ezren Iránból érkezhetnek, Nigériából és Törökországból egyaránt 79 ezer résztvevőt várnak.

A mekkai zarándoklat az iszlám öt pillérének egyike, amelyet lehetőségeihez mérten minden hívőnek teljesítenie kell egyszer életében.

Orientalista.hu – MTI

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑