Cadmus fordítás Cadmus

Szaúd-Arábiában és Venezuálaban keresi az olajat Joe Biden

2022. 03. 24.

Az amerikaiaknak olaj kell, s mivel Oroszországtól elhatárolódtak, így most másoknál kell lobbizniuk.

A benzinárak emelkedése miatt Joe Biden elnök és kormányának tagjai a jelentések szerint olyan despotikus országokban keresik az olajat, mint például Venezuela és Szaúd-Arábia – írta meg a 888.hu.

„A Biden-kormányzat kacérkodik a Venezuelával szembeni olajszankciók feloldásával, hogy mérsékelje az emelkedő olajárakat, ugyanakkor úgy tűnik, nem hajlandó ösztönözni a hazai energiatermelésbe történő beruházásokat” – írta meg a Fox News.

Eközben Biden tanácsadói egy esetleges tavaszi szaúd-arábiai látogatásról tárgyalnak, hogy segítsenek helyreállítani a kapcsolatokat, és meggyőzzék a királyságot, hogy pumpáljon több olajat.”
– jelentette az Axios.

Egy kanadai energetikai tisztviselő azonban a múlt héten csalódottságának adott hangot a Biden-kormány szándéka miatt, amiért nem az északi szomszédhoz fordult, amely a világ vezető olajtermelői közé tartozik.

Sonya Savage, Alberta energiaügyi minisztere interjút adott Lisa Fletcher-nek, a washingtoni WJLA-TV munkatársának.

Rendkívül frusztráló, amikor azt látjuk, hogy az Egyesült Államok kormánya Szaúd-Arábiához fordul, miközben mi itt vagyunk a szomszédban”
– mondta Savage.

Mivel Biden leállította az oroszországi olajimportot, amely az Amerika által naponta felhasznált olaj mintegy 8%-át adja, Savage szerint Kanada könnyen biztosíthatná ezt a mennyiséget, ellensúlyozva a veszteséget.

Az amerikaiakat minden oldalról érik csapások. A Munkaügyi Minisztérium Munkaügyi Statisztikai Hivatala szerint a fogyasztói árindex 7,9%-kal emelkedett az elmúlt 12 hónapban, ami 40 éves csúcsot jelent.

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑