2018. 12. 07.

Szaúd-Arábiában startol el a Formula EA száguldás szerelmeseinek már csak egy hetet kell várniuk, ugyanis december 15-én a szaúd-arábiai Ad Diriyah-ban startol el az elektromos autók Forma-1-eként is ismert, Formula E első futama. A tervezők és pilóták most éjt nappallá téve azon dolgoznak, hogy valóságos mérnöki csodák állhassanak a rajthoz.

– Ez egy nagyon izgalmas szezon lesz, hiszen sok újítás van. Második generációs autókat kaptunk és ezért szinte képtelenség előre megmondani, hogy ki lesz a befutó. Úgy érzem, hogy a DS egy nagyon jó kasznit rakott össze, amivel megnyerhetjük a bajnokságot – mondta a címvédő francia pilóta, Jean-Eric Vergne.

A Formula E-t – a világ egyik leggyorsabb, mégis leghalkabb versenyét – 2014 óta rendezik meg és a világ 22 legnagyobb autógyártója, valamint technikai cége vesz benne részt.

– A Formula E egy kis üzenet, amit a világunknak címeztünk. De tudja, ha mindenki csak egy kis lépést tesz afelé, hogy a Földünk zöldebbé váljon, akkor jó úton haladunk. Mi ezt hirdetjük – folytatta a bajnok.

A futamsorozatot nem csak az ultramodern fejlesztések és utópisztikus autók teszik izgalmassá, hanem a szokatlan szabályok is. Idén például lesz egy videojátékból kölcsönzött villogó, úgynevezett ,,támadó zóna” ahol a versenyzők plusz nyomatékhoz juthatnak, sőt a közönség szavazata is befolyásolhatja az eredményt.

Euronews

, ,
<


Back to Top ↑

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com