Cadmus fordítás Cadmus

Szavazóhelyiség elleni merényletben négyen meghaltak Irakban

2018. 05. 12.

Meghalt négy milicista szombaton az Irak középső részén lévő Szaláheddín tartomány egyik szavazóhelyisége közelében elkövetett pokolgépes merényletben – közölte egy rendőrezredes. Ugyanebben a tartományban az iraki fegyveres erők megöltek rejtekhelyén hat terroristát, aki öngyilkos merényletre készült.

A hatóságokkal szövetséges Hasd Saabi milícia tagjai a tartományi székhelytől, Tikríttől 50 kilométerre északra járőröztek a szavazóhelyiséghez vezető utakon, amikor autójuk mellett felrobbant egy pokolgép.

Egy meg nem nevezett hivatalos forrás szerint a hadsereg, a rendőrség és a Hasd Saabi milícia hírszerzési értesülések alapján Tikríttől 80 kilométerre délnyugatra egy közös pénteki műveletben rajtaütött hat terroristán, akin robbanóöv volt.

A terroristák feltehetőleg az Iszlám Állam (IÁ) nevű dzsihadista szervezethez tartoztak, és arra készültek, hogy a szombati parlamenti választások idején merényleteket kövessenek el különböző szavazóhelyiségek ellen.

Haider al-Abádi miniszterelnök tavaly december 9-én jelentette be, hogy Irak legyőzte az Iszlám Államot, visszaszerzett minden területet, amelyet a dzsihadisták 2014 óta elfoglaltak az országban.

Orientalista.hu – MTI

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑