Cadmus fordítás Cadmus

Százezren tüntettek Londonban a palesztinok mellett

2023. 10. 22.

Jelentős rendőri készültség mellett hatalmas tüntetés volt szombaton Londonban a palesztinok mellett. A Scotland Yard kora esti első becslése szerint a Palestine Solidarity Campaign nevű szolidaritási kampánycsoport szervezte demonstráción százezren vettek részt.

A menet a londoni kormányzati főutcához, a Whitehallhoz vonult; innen nyílik a Downing Street, amely a brit miniszterelnökök hivatalának és rezidenciájának nyújt otthont.
A Scotland Yard már előre felhívta a szombati tüntetés résztvevőinek figyelmét arra, hogy nem nézi tétlenül, ha a demonstráción gyűlölet vezérelte bűncselekmények elkövetését észleli; ilyen esetekre a londoni rendőrség beavatkozást helyezett kilátásba.
Szombat estig mindazonáltal nem érkezett jelentés rendbontásokról és őrizetbe vételekről.

Londonban és más brit nagyvárosokban egy hete is tartottak demonstrációkat a palesztinok mellett. A múlt szombati tüntetésen 15 embert őrizetbe vettek.
A mostani demonstrációt 1500 rendőr biztosította.

A szombati londoni tüntetésen az előzetes hatósági figyelmeztetések ellenére többször is hallható volt a “From the river to the sea, Palestine will be free” (A folyótól a tengerig Palesztina szabad lesz) jelmondat, amely arra utal, hogy az ezt skandálók szerint a szabad palesztin államot a Jordán folyó és a Földközi-tenger között, vagyis az egész megszáltt  kell létrehozni.

MTI nyomán

Megosztom:

, , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Back to Top ↑