Cadmus fordítás Cadmus

Szent Charbel kolostort avattak fel Rómában

2019. 10. 01.

Szeptember 26-án, csütörtökön este, a római Szeplőtelen Szűz Mária templomban antióchiai szír maronita szertartás szerint bemutatott szent liturgia keretében ünnepélyesen felavatták Rómában a Szent Charbel kolostort – közölte a VaticanNews.

A szertartást Béchara Boutros Raï bíboros, libanoni maronita pátriárka vezette. A szent liturgián részt vett Leonardo Sandri bíboros, a Keleti Egyházak Kongregációjának prefektusa a melkita, szír és örmény katolikus egyházak képviselői, a szentszéki és olaszországi libanoni nagykövetek, valamint a Maronita Világszövetség elnöke is.

Az egyházi személyek mellett számos szerzetes és szerzetesnő, illetve libanoni származású és olasz hívők is részt vettek a szertartáson. forrás: Vaticanews

A Szent Charbel kolostor a maronita szerzetesek gondozása alá került. A templom bejáratánál lévő mozaikdíszítésen látható a libanoni cédrus a Máriára vonatkoztatott bibliai utalással: „fölfelé nő, mint a Libanon cédrusa”, egy lámpás, amely Szent Charbel jelképe, emlékeztetve első csodájára, a sírját körülvevő fényjelenségre. A kincsek közé tartozik az a „lelki rokonság” is, ami a Szeplőtelen Szűz Mária Szerzetesnőit a maronita egyházhoz fűzi.

A teljes cikket ITT olvashatják el.

Vasarnap.hu

 

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑