Cadmus fordítás Cadmus

Szentföldi keresztény iskolákat támogat a magyar kormány egymillió dollár értékben

2020. 07. 23.

Örömét és köszönetét fejezte ki Pierbattista Pizzaballa, a Jeruzsálemi Latin Patriarchátus apostoli adminisztrátora, valamint William Shomali ammani püspök-vikárius Magyarország adományával kapcsolatban, amit a Szentföld keresztény iskoláinak működéséhez nyújtott a kormány – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár szerdán.

Az egymillió dollár értékű magyar támogatásról a kormány július közepén döntött a Hungary Helps Program keretében.

Pierbattista Pizzaballa és Shomali püspök Orbán Viktor miniszterelnöknek címzett leveleikben arról írnak, hogy ez jelentős hozzájárulás a palesztinai és a jordániai keresztény iskolák fenntartásához, ezáltal a keresztény közösségek életéhez és helyben maradásához.

Az egyházi vezetők Isten áldását kérték Magyarországra, elismerésüket fejezték ki a magyaroknak a keresztény gyökereikhez való ragaszkodásukhoz, és megköszönték a szolidaritást.

Az előzményekről Havasi Bertalan elmondta: az egyházaknak a koronavírus-járvány miatt elmaradozó bevételei miatt le kell állítaniuk egyes projektjeiket, csökkenteniük kell a közösségtámogató tevékenységüket és a helyi munkaerő alkalmazását.

Pierbattista Pizzaballa apostoli adminisztrátor ezért nemzetközi felhívást tett közzé, amelyben adományokat kért a felügyelete alatt működő iskolák működési költségeire.

MTI

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑