Cadmus fordítás Cadmus

Szijjártó Péter: Együtt a britekkel a keresztényüldözés ellen

Nagy-Britannia külpolitikájának egyik sarokköve a vallásszabadság garantálása és a vallási okokból üldözött közösségek támogatása, ez egybevág a magyar kormány üldözött keresztényeket támogató politikájával – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI-nek.

A tárcavezető a londoni NATO-csúcs alkalmával találkozott Rehman Chishti vallásszabadságért felelős brit miniszterelnöki különmegbízottal.

Egyetértettünk abban a megbeszélésünkön, hogy miután a kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon (a vallásuk miatt üldözöttek nyolcvan százaléka keresztény), különös figyelmet kell fordítani az üldözött keresztény közösségek támogatására – mondta Szijjártó Péter.

Mint a külgazdasági és külügyminiszter elmondta, hazánk szorgalmazza, hogy a „politikai korrektség és a képmutatás elhagyásával a nemzetközi közösség végre világosan beszéljen” a keresztény közösségeket érő támadásokról, ne hagyja őket következmények nélkül, és álljon ki az üldözött keresztények mellett.

Magyarország eddig 40 millió dollárt költött a közel-keleti és az afrikai keresztény közösségek támogatására, ami miatt egyértelmű megbecsülés övezi a nemzetközi közéletben – tette hozzá Szijjártó.

Továbbra is az az alapelvünk, hogy a segítséget oda kell vinni, ahol a baj van, ennek jegyében a jövőben is támogatni fogjuk azokat a programokat, amelyek a keresztény közösségek helyben maradását vagy a hazájukba történő visszatérésüket teszik lehetővé – szögezte le a miniszter.

MTI, PestiSrácok

Sharing is caring!

, , , , ,
Back to Top ↑