Cadmus fordítás Cadmus

Szíria elismeri a Donbassz köztársaságokat

2022. 07. 01.

Szíria elismerte a Donyecki és a Luganszki Népköztársaságok (DNR, illetve LNR) függetlenségét, amelyek 2014-ben jelentették be elszakadási szándékukat Ukrajnától, és amelyeket Oroszország februárban hivatalosan ismert el független entitásként – közölte az Orosz Hírek.

A Szíriai Arab Hírügynökség (SANA) szerda délután jelentette be a döntést a damaszkuszi külügyminisztérium forrásaira hivatkozva.

“A SZÍRIAI ARAB KÖZTÁRSASÁG A KAPCSOLATOK MINDEN TERÜLETEN TÖRTÉNŐ KIÉPÍTÉSÉNEK KÖZÖS AKARATÁT ÉS VÁGYÁT MEGTESTESÍTVE ÚGY DÖNTÖTT, HOGY ELISMERI MIND A LUGANSZKI NÉPKÖZTÁRSASÁG, MIND A DONYECKI NÉPKÖZTÁRSASÁG FÜGGETLENSÉGÉT ÉS SZUVERENITÁSÁT” – ÁLL A JELENTÉSBEN.

A Donbassz régiót együttesen alkotó köztársaságok 2014-ben kikiáltották ki függetlenségüket Ukrajnától, miután egy nyugati támogatású puccs megbuktatta a demokratikusan megválasztott elnököt, Viktor Janukovicsot.

A kijevi hadsereg ezután nyolc évig tartó háborút folytatott a két köztársaság ellen, mígnem Oroszország februárban, két nappal Moszkva ukrajnai katonai műveletének kezdete előtt elismerte függetlenségüket.

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑