Cadmus fordítás Cadmus

Szíria elítéli a Kuba ügyeibe történő amerikai beavatkozást

A Szíriai Arab Köztársaság külügyminisztériuma bejelentette, hogy elítélik az Egyesült Államok beavatkozását Kuba belügyeibe.

A szíriai külügyminisztérium nyilatkozatában az áll, hogy az Egyesült Államok beavatkozik Kuba belügyeibe és olyan erőket támogat melyek destabizálják Kubát.

Ezt pedig azért teszik, hogy Kubában leváltsák a kormányt és egy Amerika barát bábkormányt tegyenek az ország élére, mint ahogyan azt oly sok más helyen megtették.

A kubai eseményekről más híroldalak (Sputnik News, RT.com) is hasonlóképpen számoltak be. Az orosz külügyminisztérium szóvivője szerint ami jelenleg Kubában zajlik, az beleillik a korábbi, az Egyesült Államok átal gerjeszterr ún. ,,színes forradalmak,, sorába.

Az amerikai kormány és az amerikai titkosszolgálatok ugyanis korábban már más országokban is helyi ,,civil szervezetek,, támogatásával robbantottak ki tüntetéseket és zavargásokat, hogy az adott ország kormányát elmozdítsák és a helyére egy amerikai bábkormányt ültessenek. Ilyen ,,színes forradalom,, történt korábban Grúziában, Ukrajnában, de ilyen kísérletek voltak a közelmúltban Fehéroroszországban is.

Az amerikia ,,demokratáknak,, azonban szerencsére nem minden ilyen forradalom kísérlet sikerül, hiszen belebuktak az ilyen jellegű szervezkedésbe Venezuelába, valamint több alkalommal is Iránban (az ún ,,zöld mozgalom,, esetén).

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Mayadeen)

Sharing is caring!

, , , , ,
Back to Top ↑