Szíriába menekült az Iszlám Állam kalifája

Abu Bakr al-Bagdadi a hírek szerint egy sárga színű taxiban lépte át az iraki-szíriai határt, hogy elmeneküljön a terrorállam uralta területekről.

Az egyik iraki hírügynökség tájékoztatása szerint a hanyatlóban lévő terrorszervezet feje –akiről már többször is azt állították, hogy meghalt– hátrahagyta a dzsihadisták által korábban megszállt iraki városokat, és egy mezei taxival átment Szíriába.

Közel-keleti források szerint al-Bagdadi a saját bőrét mentve hagyta el a támogatóit, akik Irakban maradtak a biztos halál tudatában.

A terror-vezér Rawa városában tartózkodott legutóbb, a szíriai határtól pár kilométerre, ahol az ISIS iraki szárnyának utolsó bástyája található, amit már hetek óta ostrom alatt tartanak a kormányerők.

A jelentés szerint al-Bagdadi egy világossárga taxit használt a meneküléséhez.

Miután az iraki csapatok bementek Qaim városába, a dzsihadisták vezetője úgy érezte, ott már nincs biztonságban az élete, ezért lelépett egy sárga taxiban és Szíriába ment”

– mondta az egyik forrás, aki szerint al-Bagdadi továbbra is biztatja az embereket, hogy harcoljanak, ám sok korábbi terrorista már otthagyta a terrorszervezetet. Sokuk Európába tart.

Haidar al-Abadi iraki miniszterelnök pénteken jelentette be, hogy az iraki hadseregnek rekordidőn belül, mindössze pár óra alatt sikerült felszabadítania Qaim városát, az ott tartózkodó dzshiadistákat pedig lelőtték.

Orientalista.hu – 888.hu

Sharing is caring!

, , , , ,
Back to Top ↑