Cadmus fordítás Cadmus

Szíriában harcoló terrorista ölte meg az egyik puccsista török katonát (képek +18)

A péntek éjszaka végrehajtott puccskísérletben részt vett kiskatonák többsége abban a hitben volt, hogy egy katonai hadgyakorlatot hajtanak végre. A katonák többsége egyből letette a fegyvert a feldühödött AKP pártiak mégis több katonát megkínoztak és meglincseltek.

A CNN élő közvetítésben sugározta Erdogan  videó üzenetét amiben felszólította iszlamista híveit, hogy vonuljanak utcára. Ezek után szerte  az országban a mecsetek müezzinjeiből is dzsihádra szólítottak fel a török iszlamista hitszónokok. Törökország nagyobb városaiban pár óra leforgás alatt iszlamista fanatikusok ezrei mentek az utcára és támadták meg a hadsereg katonáit.

Az iszlamista “civilek” a rendőrség jelenlétében bántalmazták a katonákat. A helyi források szerint több kiskatonát meglincseltek vagy fejüket levágták. Az iszlamista lincselők között olyanok is voltak akik a Szíriában tevékenykedő terrorista szervezetek soraiban harcolnak. Köztük a képen látható szíriai  állampolgárságú türkmén származású terrorista aki megölt egy fegyvertelen török katonát.

A szíriai hatóságok a képek alapján beazonosították a férfit, aki a török kormány által szponzorált és az AL-Kaidával együttműködő Harakat Ahrar Al-Sham terrorszervezet tagja. Az iszlamista szervezet Idleb és Aleppo tartományban a legaktívabb amik határosak Törökországgal. A terrorszervezet számlájára róható a két tartomány keresztény és alavita lakosság lemészárlása illetve elüldözése.

Ennyit az AKP és Erdogan  által irányított  török demokratikus államról.

.

Orientalista.hu – Zenobia 

Sharing is caring!

, , , , , , , ,
Back to Top ↑