Cadmus fordítás Cadmus

Szíriából menekült el, hogy biztonságban legyen, most Malmöben úgy érzi bármikor meghalhat

2018. 01. 13.

Egyre több migráns hagyja ott (elsődlegesen a szigorított menekültügyi szigorítások miatt) a skandináv országokat és szökik át Németországba, többségük a menekültügyi szigorítások miatt, de más indok is felmerült – írja a 888.

Malmönek mindene megvan ahhoz, hogy sikeres város legyen. Az évek során azonban a dolgok megváltoztak. Megugrott a bűncselekmények száma. Több hír is napvilágot látott arról, hogy az utcákon lövöldöztek, robbantgattak, és rengeteg nemi erőszakra is sor került tavaly. Annyira megváltozott a helyzet, hogy érdekes módon már nemcsak a svédek nem érzik magukat biztonságban, hanem a migránsok sem. Minderről egy svéd újságíró, Joakim Lamotte számolt be.

“A helyzet még soha sem volt ilyen, mint most. Régen biztonságos volt odakint a nap minden percében. Az elmúlt 10 évben a lakosság összetétele megváltozott, és ezzel párhuzamosan megnőtt a bűncselekmények száma is. Ha megnevezed a problémát, rasszistának bélyegeznek, akkor is, ha te magad is bevándorló vagy”

– mondta egy 55 éves férfi.

Egy migránsokat segítő munkás pedig azt mondta, hogy védence nem akar Malmőben maradni, mert a város nem biztonságos számára. Sokan azért túlzásokba esnek, ugyanis több illegális bevándorló hangoztatja, hogy habár Szíriából azért menekült el, hogy biztonságban legyen, Malmőben is úgy érzi, hogy bármikor meghalhat.

Egy dél-amerikai bevándorló szerint a migránsok integrációjának hiánya az egyik oka annak, hogy így megugrott a bűncselekmények száma. Sokan már azt fontolgatják, hogy másik városba költöznek. Egy malmői lakos úgy véli, hogy összefüggés van a nők elleni erőszak és aközött, ahogy az iszlám viszonyul a nőkhöz. A tanár szerint egyre nagyobb teret nyer az iszlám:

“egyre több lány visel fejkendőt és egyre több diák preferálja az iszlám kultúrát”.

Orientalista.hu – 888.hu

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑