Cadmus fordítás Cadmus

Szíriai Arab Hadsereg meghiúsította az Iszlám Állam támadását

A szíriai hadsereg hétfőn sikeresen meghiúsította az Iszlám Állam dzsihadista szervezet támadási kísérletét, amelynek célja a közép-szíriai Homsz tartománybeli Al-Szukhnah város visszafoglalása lett volna – jelentette hétfőn a SANA szíriai állami hírügynökség.

Al-Szukhnah augusztusban foglalták vissza a dzsihadista szervezettől a szíriai kormányerők és a velük szövetséges milíciák. A SANA beszámolója szerint az orosz légierő támogatását élvező szíriai csapatok megfigyelői hétfőn fedezték fel egy dzsihadista konvoj közeledését a város felé. A kormányerők tagjai elejét vették a készülő támadásnak és megsemmisítették a dzsihadisták hét járműből álló konvoját. A támadásban több dzsihadista életét vesztette.

A kormánypárti al-Vatan című lap korábban beszámolt arról, hogy a dzsihadisták szombaton visszafoglalták a Homsz tartománybeli Al-Kariatain települést, amelynek ismételt elfoglalása része az Iszlám Állam által a helyi sivatagos területeken indított nagyszabású ellentámadásnak. A szíriai hadsereg még áprilisban szabadította fel Al-Kariataint.

Közben az észak-szíriai Rakka felszabadításáért csaknem négy hónapja küzdő Szíriai Demokratikus Erők (SDF) nevű ellenzéki ernyőszervezet jelentette, hogy három nap után szintén sikeresen visszaverték az Iszlám Állam harcosainak ellentámadását a város keleti végében. Az SDF 28 harcosát vesztette el az elmúlt napok harcaiban, ugyanakkor jelentős veszteséget mért a dzsihadisták személyes állományára és több hadifoglyot is ejtett – közölte az SDF rakkai hadjáratának szóvivője.

Orientalista.hu – MTI

Sharing is caring!

, , , , , , ,
Back to Top ↑