Szíriai ejtőernyősök értek földet az ISIS terroristák állásai mögött Rakka közelében

A Szíriai Fegyveres Erők különleges hadműveletet hajtottak végre péntek éjszaka, hogy megtisztítsanak 20 kilométer kiterjedésű területet, amelyet az ISIS terroristák ellenőriznek Homsz és Rakka tartományok közigazgatási határa közelében.

Egy kormányzati forrás szerint múlt éjjel a Szíriai Különleges Erők ejtőernyősei ereszkedtek le az “Iszlám Állam” nevű terrorszervezet vonalai mögött, Al-Kadir település közelében, hogy végrehajtsák a hadműveletüket.

A hadművelet eredményeként a Szíriai Arab Hadsereg fel tudta szabadítani Khirbat Makman és Al-Kadir településeket, valamint egy 12 kilométernyi kiterjedésű terepszakaszt Al-Rakkatól délkeletre.

A hadművelet során a szíriai ejtőernyős csapatok több tucatnyi ISIS terroristával végeztek, megsemmisítettek három harckocsit és 17 darab gépárművet, amelyek légvédelmi gépfegyverekkel voltak felszerelve.

A szíriai csapatok ezenkívül hét darab gépjárműbe szerelt robbanószerkezetet (VBIED) hatástalanítottak és lefoglalták a terrorszervezet két BMP típusú harcjárművét.

A múlt éjszakai hadművelet első volt idén, amelynek során a Szíriai Arab Fegyveres Erők a különleges erők ejtőernyős csapatait vetették be.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Sharing is caring!

, , , ,
Back to Top ↑