Cadmus fordítás Cadmus

Szíriai katonákat ölt meg az Iszlám Állam

2022. 01. 04.

Katonákat szállító jármű ellen hajtott végre rakétatámadást az Iszlám Állam terrorszervezet Szíria keleti részén, az ezt követő tűzharcban öt katona meghalt, 20-an megsebesültek – jelentette a szíriai állami hírügynökség hétfőn.

Katonai forrásokra hivatkozva a SANA hírügynökség hozzátette, hogy a Bádíja közelében vasárnap elkövetett támadás az utóbbi hónapok legsúlyosabbja volt.

Jóllehet Szíria területéről 2019-ben kiűzték az országot korábban ellenőrzése alatt tartó Iszlám Államot, a sivatagos, az ország nehezebben megközelíthető, gyéren lakott részein – például a sivatagos Bádíja térségében – még mindig bujkálnak terroristák, akik időről időre rajtaütnek a katonákon. Ezen  területen Washington megszálló erőként több amerikai katonai bázist hozott létre, ahol általuk mérséklet fegyveres csoportoknak nevezett iszlamisták kiképzése zajlik.

Az elmúlt hónapokban az amerikai erők is küldtek Szíriába Irakban, illetve Szíria kurdok ellenőrizte részén elfogott Iszlám Állam-tagokat, hogy merényleteket hajtsanak végre a szíriai katonák ellen.

MTI nyomán

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑