Cadmus fordítás Cadmus

Szíriai kormányerők kiszorítják a Washington támogatta vahabita iszlamistákat (videó)

2017. 06. 26.

A Szíriai Arab Hadsereg fokozatosan nyomás alatt tartja a Dél-Szíriában működő vahhabita fegyveres csoportokat, amikor a kormányerők hozzáfogtak kiszorítani őket az országból a határon át. A műveletek célja a Kelet-Szuwejdában, Damaszkusz és Homsz tartomány délkeleti részén húzódó, vahhabiták megszállta zóna felszámolása.

Felvételek készültek a Szíriai Arab Hadsereg által folytatott offenzíváról, amely végigsöpört Bir Kassab, Khirbet Kassab, Al-Sarikhi körzetein és Al-Rawabi magaslatain, délkeletre Damaszkusztól a “Szabad Szír Hadsereg” (FSA) vahhabita militánsai elleni összecsapásokban.

A nagyon erőszakos felvételeken az FSA konglomerátumához tartozó frakciók, mint az Ahmad Al-Abdo Mártírok Dandára, a Dzsaish Maghawir Al-Thawra és a Dzsaish Aszud Al-Sharkija terrorszervezetek halott tagjai láthatók, miután a hadsereg gépesített alegységei áttörtek rajtuk Damaszkusz tartományban. A harctéri felvételen kívül, a Szíriai Arab Hadsereg katonái az FSA vahhabita militánsaitól zsákmányolt hadfelszerelést mutatnak be.

Washington hangos és beavatkozással fenyegető megnyilvánulásai ellenére, a Szíriai Arab Hadsereg bízik abban, hogy kiszorítja az “FSA” zászlói alatt harcoló vahhabita militánsokat az Al-Tanf határállomásig és közvetve arra kényszeríti az USA fegyveres erőit, hogy visszavonuljanak Jordánia területére, így átengedve az egész szíriai sivatagot a szíriai kormány kezébe.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , , , , , ,
Back to Top ↑