Cadmus fordítás Cadmus

Szíriai püspök: A muzulmán menekültek nem tudnak együtt élni a keresztény európaikkal (videó)

2018. 03. 03.

Szíriában az iszlám fundamentalisták elől elmenekült keresztények már elkezdtek hazatérni otthonaikba, hogy újjáépítsék az országot. Ez kell, hogy legyen Európa célja is, mert erre vágynak az otthonukat elhagyni kényszerülők.

Azt kérik, hogy aki valóban szolidáris akar lenni, és segíteni szeretne rajtuk, az ne a további elvándorlást támogassa, hanem humanitárius programokkal segítse Szíria, és a háború sújtotta közel-keleti országok újjáépítését – így foglalta össze az ISIS kegyetlenkedése, az elnyomás és a vallásüldözés elől menekülő szíriai melkita keresztények üzenetét Jean-Clémant Jeanbart püspök.

A görögkatolikus egyházi vezető a PestiSrácok.hu-nak adott interjúban arról is beszélt, hogy hazája egyes részei már biztonságosak, onnan már nincs miért menekülni. A migráció, vagy bevándorlás, amit Európa ma megél, Jeanbart püspök szerint egy nagyon összetett probléma. A vallások, kultúrák ütközése azért nehézkes, mert a migránsok jelentős része olyan országból jön, ahol nincsenek keresztény közösségek.

Ők nem tudják, hogy kell a keresztényekkel együtt élni békében. Ők csak a muszlim vallást ismerik, az iszlámot pedig felsőbbrendűnek tartják. A háború sújtotta Szíriából Brüsszelbe érkező egyházi vezetőt Hölvényi György európai parlamenti képviselő látta vendégül. A Fidesz Közel-Kelettel foglalkozó szakpolitikusa a PS-nek arról beszélt, minden olyan segítségnyújtás, ami nem egyezik a bajban lévők érdekeivel és akaratával, álszent és mellébeszélés.

PestiSrácok

Megosztom:

, , , , , , , , , ,
Back to Top ↑