Cadmus fordítás Cadmus

Szomáliában a hadsereg visszaverte az al-Shabaa támadását

2022. 11. 08.

A szomáliai hadsereg hétfőn visszaverte az al-Shabaab terrorszervezethez tartozó fegyveresek támadását az ország középső részén lévő Galgaduud körzetben lévő támaszpont ellen, az összecsapásokban legalább 23-an meghaltak.

A hadsereg a nemzetközi erők által is használt bázis mellett, Qayib településnél csapott össze a terroristákkal – tájékoztatta a védelmi minisztérium szóvivője, Abdullahi Ali Anod a SONNA szomáliai állami hírügynökséget.

A körzetben található Bahdo városának egyik katonatisztje, Ahmed Hassan telefonon azt közölte a sajtóval, hogy a terroristák két, autóba rejtett pokolgépet is bevetettek, majd összecsapások bontakoztak ki köztük és a kormányerők között.

A hadsereg részéről Hassan Jamii hadnagy azt mondta, a harcokban hat kormánykatona és 17 terrorista vesztette életét, az al-Shabaab pedig – amely nem sokkal később jelentkezett a rajtaütési kísérletért – azt állította, 37 katonát ölt meg.
Galgaduud körzetet a múlt héten, az al-Shabaab ellen néhány hónapja indított offenzíva keretében foglalta vissza a hadsereg a terroristáktól.

Az al-Kaida nemzetközi terrorszervezettel kapcsolatban álló al-Shabaab 2006 óta harcol a kelet-afrikai állam kormányzatának megbuktatásáért, hogy saját, az iszlám vallásra épülő uralmukat építhessék ki.

MTI

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑