2019. 07. 11.

Szomáliában kivégeztek három al-Shabab-tagot egy 2017-es támadás miatt

Szomáliában kivégeztek szerdán három embert, akik a vád szerint 2017-ben az al-Shabab helyi dzsihadista szervezet tagjaiként részt vettek egy mogadishui szálloda elleni terrortámadásban – jelentette a szomáliai állami hírügynökség.

A hírügynökség honlapján megjelentetett beszámoló szerint a három ember résztvevője volt a fővárosi Nasa-Hablod nevű szálloda ellen 2017 októberében elkövetett támadásnak, amelyben 18 ember vesztette életét, és további 47 ember sebesült meg. A vádlottakat a támadás ideje alatt fogták el.

A kivégzésekről közleményben számolt be a szomáliai hadsereg. E szerint a három férfit egy kivégzőosztag lőtte agyon szerdán egy mogadishui rendőr-akadémián.

Az al-Kaida nemzetközi terrorszervezettel kapcsolatban álló al-Shabab célja, hogy kiűzze az Afrikai Unió (AU) békefenntartóit az országból, megdöntse a Nyugat támogatását élvező mogadishui kormányt, és radikális értelmezésen alapuló saríát (iszlám törvénykezést) vezessen be Szomáliában.

A szomáliai dzsihadisták ennek érdekében rendszeresen hajtanak végre támadásokat kormányzati, katonai vagy akár civil célpontok ellen országszerte, köztük a fővárosban, Mogadishuban is.

MTI

Sharing is caring!

, , ,
Back to Top ↑