Cadmus fordítás Cadmus

SZVR: Kijev atomerőművek területén tárolja a nyugati hadianyagot

2023. 01. 24.

Atomerőművek területén tárol Ukrajna nyugati országoktól kapott rakétákat és tüzérségi lőszert – közölte hétfőn Szergej Nariskin, az orosz Külső Hírszerző Szolgálat (SZVR) igazgatója.

“Megbízható adatok szerint az ukrán fegyveres erők a Nyugat által szállított fegyvert és lőszert raktároz atomerőművek területén. Ez vonatkozik az ukrán fegyveres erők számára oly drága, és szűkösen rendelkezésre álló HIMARS rakétákra és külföldi légvédelmi rendszerekre, valamint nagykaliberű tüzérségi lőszerekre is” – idézte Nariskint az SZVR sajtószolgálata.

A kémfőnök szerint 2022 decemberének utolsó hetében Rafalivka állomáson át szállítottak fegyverrel megrakott vasúti kocsikat külföldről a nyugat-ukrajnai határhoz közeli rivnei atomerőműbe. Nariskin azt állította, hogy Kijev lőszert halmoz fel a létesítményben, és arra számít, hogy az orosz hadsereg, elkerülendő a nukleáris katasztrófát, nem mér csapást az erőművekre.

“HA AZONBAN AZ UKRÁN LÉGVÉDELEM EGY ÚJABB +ELTÉVEDT+ RAKÉTÁJA MIATT TÖRTÉNIK MAJD EGY NAGY RAKTÁRROBBANÁS ÉS SEMMISÜL MEG EGY ATOMERŐMŰ, A TRAGÉDIÁÉRT MINDIG MOSZKVÁT LEHET MAJD HIBÁZTATNI” – TETTE HOZZÁ AZ SZVR IGAZGATÓJA.

Nariskin szerint Kijev ebben azért lehet teljesen biztos, mert a Nyugat hallgatólagosan bátorítja a zaporozsjei atomerőműnek az ukrán hadsereg általi lövetését. A kémfőnök nemzetközi terrorista módszer alkalmazásával vádolta meg Ukrajnát, és azzal, hogy százezreket tart túszul a saját és a szomszédos államok területén. Kifejezte reményét, hogy Kijevben senkinek sem jut eszébe ezeket a raktárakat szándékosan felrobbantani abban a reményben, hogy ezután még több fegyvert és lőszert szerezhet az Egyesült Államoktól és szövetségeseitől.

MTI

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑