Cadmus fordítás Cadmus

Tádzsikisztánban többen meghaltak egy terrorellenes akcióban

2022. 05. 19.

Kilenc ember meghalt és 24 megsebesült szerdán egy terrorellenes műveletben Tádzsikisztán keleti részén – közölte a közép-ázsiai köztársaság belügyminisztériuma közleményében.

Egy katona meghalt, 13 másik pedig megsebesült, amikor gyújtópalackot dobtak a tádzsikisztáni biztonságiak gépjárműoszlopára. A támadó fegyveres csoport nyolc tagja életét vesztette, 11 pedig megsebesült.

A minisztérium szerint a terrorista csoport több mint 70 tagját őrizetbe vették.

A közlemény szerint az Afganisztánnal határos Hegyi-Badahsán autonóm régióban mintegy 200 fegyveres – ugyanazon szervezett bűnözői csoporthoz tartozó – támadó megbénította egy autópálya forgalmát.

Szerda reggel a tádzsik hatóságok bejelentették, hogy terrorellenes műveletet indítanak a ritkán lakott régióban, miközben az elmúlt hónapokban egyre nagyobb feszültségek alakultak ki a régió egyik vezetőjével.

“A polgárok biztonsága és a társadalmi rend biztosítása érdekében a biztonsági szervek terrorellenes műveletet indítottak” – közölte a minisztérium, azzal vádolva a bűnözői csoportokat, hogy külföldi szélsőséges és terrorista szervezetek finanszírozzák őket.

Tádzsikisztánnak, amelyet az 1990-es években az iszlamisták elleni polgárháború tépázott meg, 1300 kilométer hosszú közös határa van Afganisztánnal.

MTI

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑