2017. 03. 08.

Taktikát váltottak  terroristák: videón mesél egy öngyilkos merénylő

Ritka felvételekhez jutott hozzá a Sky News csapata: egy 14 éves leendő öngyilkos merénylő lányról készült videót szereztek meg, melyből kiderül, hogy a nigériai terrorszervezet jó eséllyel taktikát váltott.

Már nem csupán gyerekeket és feleségeiket küldi a halálba a Boko Haram nigériai terrorszervezet, hanem foglyul ejtett rabjaikat is. A Boko Haram fogságából “kiszabadult” 14 éves lánynak 46 eurót fizettek azért, hogy robbantsa fel magát Maiduguri egyik zsúfolt terén. A lány hidzsábja alá rejtette a bombát, és egy hasonló sorsú lánnyal együtt elindult a tömeg felé a testére erősített bombával.

A Sky News egy videofelvételt is megszerzett a szóban forgó fiatal lányról, aki azt meséli el a videón, hogyan próbálták rávenni arra, hogy tömeggyilkosságot hajtson végre. A tinédzser lány hidzsábja alá rejtette a bombát, mikor a tömegbe ért. Végül úgy döntött, hogy nem robbantja fel magát, barátnője viszont gondolkodás nélkül detonált.

A felvétel elején a Boko Haramtól megszökött lányok mesélnek arról, hogyan nevelik gyermekeiket, akik erőszakban fogantak.

Orientalista.hu – (Hirado.hu, Sky News

Sharing is caring!

, , , ,
Back to Top ↑