Cadmus fordítás Cadmus

Tálibok öltek meg egy amerikai katonát Afganisztánban

 

Meggyilkolták az Egyesült Államok afganisztáni kontingensének egyik katonáját hétfőn, a támadás a tálibok vállalták magukra. Az MTI szerint a hivatalos közlemény nem tér ki a részletekre, csak annyit közöl, hogy a katona szolgálatteljesítés közben halt meg.

Zabihullah Mudzsáhid, a tálibok szóvivője Whatsappon keresztül jelezte, hogy az észak-afganisztáni Kunduzban robbantottak fel egy amerikai járművet, majd ezt követően alakult ki fegyveres összecsapás a tálibok és az amerikai katonák között.

Ezzel együtt idén már 20 amerikai katona vesztette életét Afganisztánban. Az országban nagyjából 20 ezer külföldi katona állomásozik a NATO által vezetett Eltökélt Támogatás nevű misszió keretében. A misszió célja az afgán erők kiképzése és az afgán biztonsági intézmények kapacitásának növelése.

Washington Zalmay Khalilzad, az amerikai külügyminisztérium afganisztáni és pakisztáni ügyekkel megbízott különmegbízottja már tárgyalni kezdett idén a kabuli kormány ellen lázadó tálibokkal. A Dohában zajló tárgyalásokat azonban december közepén szüneteltették, miután a lázadtók megtámadták a legnagyobb amerikai támaszpontot, és megöltek két civilt.

Index, MTI

Sharing is caring!

, , , ,
Back to Top ↑