Cadmus fordítás Cadmus

Támadás ért egy iráni tartályhajót a Földközi-tengeren

Kárt szenvedett egy iráni tartályhajó egy “terrorista” támadásban a Földközi-tengeren a héten – közölte pénteken az Iráni Iszlám Köztársaság Hajózási Vállalatának (IRISL) szóvivője a Nournews nevű iráni félhivatalos hírügynökséggel.

A Sahre Kord nevű hajó kisebb kárt szenvedett egy robbanóeszköztől, amely kisebb tüzet okozott, de senki sem sérült meg a fedélzeten – mondta Ali Ghjaszian szóvivő.

“Az ilyen terrorista cselekmények tengeri kalózkodással érnek fel, és ellentétesek a kereskedelmi hajózás biztonságára vonatkozó nemzetközi törvényekkel, jogi lépéseket teszünk az elkövetők azonosításáért a releváns nemzetközi intézményeken keresztül” – tette hozzá.

A hajó Európa felé tartott, és a javítást követően folytatja útját – közölte a szóvivő.

Két héttel ezelőtt robbanás történt az izraeli tulajdonú MV HELIOS RAY nevű hajón az Ománi-öbölben. A robbanás okát nem tudni, de egy meg nem nevezett amerikai védelmi tisztségviselő szerint lyukat ütött a hajó testének mindkét oldalán.

Izrael régi ellenségét, Iránt vádolta az esettel összefüggésben, Teherán visszautasította a vádat.
Izraeli tisztségviselők nem reagáltak azokra a kérdésekre, hogy Izraelnek köze volt-e az iráni tartályhajóval történt incidenshez.

MTI

Sharing is caring!

, , ,
Back to Top ↑