Cadmus fordítás Cadmus

Támadás miatt betiltották a drónokat az Emirátusokban

2022. 01. 28.

Az Egyesült Arab Emírségek is csatlakozik azon országok egyre növekvő listájához, amelyek betiltják a kereskedelmi drónok használatát, mégpedig egy Abu Dhabi-beli dróntámadás következtében – írta meg a Liner.hu.

Egyre több ország tiltja be a kereskedelmi drónok használatát, mivel attól tartanak, hogy viszonylag könnyen alakíthatók át gyilkológépekké, s ezen félelmeket erősíti az Abu Dhabi-ban történt támadás is, amelyet a jemeni Houthi lázadóknak tulajdonítottak.

Ballisztikus rakéták és robbanóanyaggal megrakott drónok vettek részt a támadásban, melynek során egy olajipari létesítményt és egy repülőteret vettek célba, amelynek következtében három ember vesztette életét – írta az Interesting Engineering.

Az incidens után egy héttel, január 22-én jelentette be az EAE belügyminisztériuma, hogy országosan betiltják a fogyasztói drónok használatát, mert abban bíznak, hogy így jobban kézben tudják majd tartani a helyzetet, hiszen a tilalom mellett fenntartják a jogot arra is, hogy bármilyen drónt a helyszínen leteríthessenek.

Számos más ország, köztük Kuba, Irak, Irán és Marokkó is tiltja a kereskedelmi célú drónok használatát, mivel az elmúlt években egyre nagyobb aggodalomra adnak okot a drónok és a robottechnológia veszélyei, amelyeket távoli helyekről történő károkozásra lehet felhasználni.

Az izraeli egészségügyi tanácsadó testület javasolja a negyedik oltást

Emiatt egyes cégek olyan technológiákon dolgoznak, amelyekkel zavarni tudják a drónok jeleit, valamint olyanokat is, amelyekkel a drónokat könnyen le lehet majd szedni az égről. A Fortem Technologies például bejelentette, hogy a DroneHunter nevű drón kifejlesztésén dolgoznak, melynek az lesz a célja, hogy egy háló segítségével elfogja és harcképtelenné tegyen más drónokat.

Megosztom:

, , , ,




Back to Top ↑