Cadmus fordítás Cadmus

Teljes készültségbe helyezték a Szíriai Arab Hadsereget

2018. 04. 10.

Teljes készültségbe helyezték a Szíriai Arab Hadsereget, és több helyütt evakuálják a katonákat az ellenőrzőpontokról, tartva a külföldi légicsapásoktól.

A szíriai  hadsereg az összes katonai repülőtéren, illetve a Damaszkuszban és a környékén lévő nagy támaszpontokon teljes készültségben van. A kelet-szíriai Deir Ezzorban a hadsereg és szövetségesei evakuálják a katonákat a fontosabb ellenőrzőpontokról.

A The Wall Street Journal című amerikai napilap internetes felületén közben olyan értesülés jelent meg, hogy egy amerikai hadihajó indult útnak a szíriai partokhoz, hétfőn pedig Donald Trump amerikai elnök részvételével ülést tartott a nemzetbiztonsági tanács, hogy megvitassa az erő alkalmazásának lehetőségét Damaszkusz ellen a minapi dúmai vegyifegyver-támadás miatt.

Damaszkusz mellett, az iszlamisták által feladni szándékozott kelet-ghoutai Duma városban szombaton több mint 70 ember halálát okozta a feltételezett vegyifegyver-támadás, a sebesültek számát ezer körülire teszik.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter sürgette hétfőn a dumai eset tisztességes és haladéktalan kivizsgálását, és óvott az elhamarkodott és alaptalan vádaskodástól. Elutasította a civil szervezetek vádjait, miszerint az incidensért Moszkvát és Damaszkuszt terheli a felelősség.

Orientalista.hu – MTI nyomán

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑