Templomgyújtogatások miatt időzített bomba lett Etiópia

Az elmúlt két évben több mint harminc templomot gyújtottak fel az afrikai országban. Az etióp keresztények bármikor fellázadhatnak az egyházat üldöző kormány ellen – adta hírül az El-Balad News.

Ahmed Abyei hatalomra kerülése óta mindennapossá váltak az állami szervek által elkövetett, keresztény közösségekkel szembeni atrocitások.

A legutóbbi polgári tüntetéseken hatvanheten vesztették életüket, többségük keresztény volt. Emiatt az Etiópiai Ortodox Egyház élesen bírálta Abyei miniszterelnököt, amiért nem hozott biztonsági intézkedéseket, hogy elejét vegye az etnikai és vallási közösségek közötti összecsapásoknak.

A CBN News jelentése szerin a két éve hatalomra került Abyei-kormány ideje alatt több mint harminc templom ellen követtek el támadásokat, többségüket felgyújtották vagy teljesen elpusztították azokat. Az egyházi személyek ellen is megszaporodtak az erőszakos fellépések. Az utóbbi időben számos papot és egyházi alkalmazottak öltek meg ismeretlen fegyveresek.

A Linga.org arab nyelvű keresztény hírportálnak tudósító Elias Jabrisilasi független újságíró szerint az összes, támadást elszenvedő templom az Etiópiai Ortodox Egyházhoz tartozik, mint ahogy az ország lakosságának fele is ennek a felekezetnek a követője.

A teljes írást ITT olvashatják el.

Vasárnap.hu

Sharing is caring!

, , , , ,
Back to Top ↑