Terrorista sejtet számoltak fel Marokkóban

Az Iszlám Állammal kapcsolatban álló, öt, feltehetően öngyilkos merénylőből álló terrorista sejtet számoltak fel Marokkóban, amelynek tagjai a közeljövőben akartak támadásokat végrehajtani az országban – közölte a terrorellenes küzdelemért felelős marokkói szerv.

A marokkói terrorellenes egység közleménye szerint a gyanúsítottakat az ország négy különböző városában vették őrizetbe.

A gyanúsítottak közül ketten ellenállást tanúsítottak, aminek következtében a rendőrség kénytelen volt figyelmeztető lövéseket leadni, valamint hang- és füstgránátot bevetni ártalmatlanításukhoz. Az egyik művelet során az egyik ügynök szúrt sérülést szenvedett a csuklóján.

A marokkói hatóságok a rajtaütések során három robbanóövet, három robbanómellényt, vegyszereket, két kábítópisztolyt, nagy mennyiségű szúró eszközt, elektronikai berendezéseket és három kilogramm – robbanószer gyártására alkalmas – ammónium-nitrátot foglaltak le.

Marokkóban legutóbb 2018 decemberében hajtottak végre terrortámadást, amikor is dzsihadisták lefejeztek két női skandináv turistát a marokkói Atlasz-hegységben. Az elkövetőket napokkal később elkapták, hármukat halálra ítélték, egyikük életfogytiglani börtönbüntetést kapott.

MTI

Sharing is caring!

, , ,
Back to Top ↑