Cadmus fordítás Cadmus

Terrorista szervezeti tagsága miatt elítéltek egy menekültet Németországban

2018. 10. 17.

Két év kilenc hónap szabadságvesztésre ítélt kedden egy német bíróság egy szíriai menekültet, mert hazájában tagja volt az Ahrar Al-Sham iszlamista terrorszervezetnek, amelyet a német hatóságok terrorista csoportként tartanak számon.

A 25 éves szíriai férfi 2015-ben érkezett Németországba. Ezt megelőzően, még 2013-ban azonban szülővárosában, Tabakban beállt az Ahrár Al-Sham iszlamista fegyveres csoportba.

A fegyveresekkel eleinte a szíriai kormányerők, később pedig az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet ellen harcolt.

Norbert Sakuth bíró megállapította: a mintegy 20 ezer harcost számláló Ahrár as-Sám elfogadta annak tényét, hogy tevékenysége civil áldozatokkal jár.

A törvényszék terrorista szervezeti tagsága miatt rótta ki a fiatal férfi büntetését. A védelem azzal érvelt, hogy a férfinak nyolc testvére van, csekély mennyiségű oktatásban részesült és ezért írástudatlan maradt.

Édesapja még gyerekkorában elhunyt, édesanyja pedig 2014-ben halt meg. A szíriai férfi ekkor döntötte el, hogy elhagyja otthonát, amely az Iszlám Állam irányítása alá került.

A fiatal felvette a harcolt az IÁ ellen az Ahrár Al-Sham soraiban, de végül Törökországon keresztül Németországba menekült.

MTI, Magyar Idők

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑