Terrorista szervezeti tagsága miatt elítéltek egy menekültet Németországban

Két év kilenc hónap szabadságvesztésre ítélt kedden egy német bíróság egy szíriai menekültet, mert hazájában tagja volt az Ahrar Al-Sham iszlamista terrorszervezetnek, amelyet a német hatóságok terrorista csoportként tartanak számon.

A 25 éves szíriai férfi 2015-ben érkezett Németországba. Ezt megelőzően, még 2013-ban azonban szülővárosában, Tabakban beállt az Ahrár Al-Sham iszlamista fegyveres csoportba.

A fegyveresekkel eleinte a szíriai kormányerők, később pedig az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet ellen harcolt.

Norbert Sakuth bíró megállapította: a mintegy 20 ezer harcost számláló Ahrár as-Sám elfogadta annak tényét, hogy tevékenysége civil áldozatokkal jár.

A törvényszék terrorista szervezeti tagsága miatt rótta ki a fiatal férfi büntetését. A védelem azzal érvelt, hogy a férfinak nyolc testvére van, csekély mennyiségű oktatásban részesült és ezért írástudatlan maradt.

Édesapja még gyerekkorában elhunyt, édesanyja pedig 2014-ben halt meg. A szíriai férfi ekkor döntötte el, hogy elhagyja otthonát, amely az Iszlám Állam irányítása alá került.

A fiatal felvette a harcolt az IÁ ellen az Ahrár Al-Sham soraiban, de végül Törökországon keresztül Németországba menekült.

MTI, Magyar Idők

Sharing is caring!

, , , ,
Back to Top ↑