Cadmus fordítás Cadmus

Terroristák érkezhetnek legálisan Európába

Nagyjából kétezer, az Iszlám Államhoz csatlakozott, nyugati állampolgársággal rendelkező személyt kellene visszafogadnia a nyugati országoknak emberi jogi szervezetek szerint. Azonban sok esetben nem áll rendelkezésre kellő bizonyíték ahhoz, hogy az európai bíróságok elítéljék ezeket az embereket, ezért akár vissza is kerülhetnek majd a társadalomba –  írta a Magyar Nemzet.

Az ENSZ és több civil emberi jogi szervezet is nyomást kezdett gyakorolni annak érdekében, hogy a kurd táborokban tartózkodó terrorista férfiakat is fogadják vissza azok az országok, ahol a terroristák rendelkeznek állampolgársággal vagy tartózkodási engedéllyel.

Az iszlamisták által elkövetett bűntények felderítése érdekében létrehoztak egy nemzetközi bizottságot, ami a hatóságokkal közösen próbálna meg bizonyítékokat találni. Svédország külön megállapodást is aláírt az ENSZ-szel, ami alapján önállóan is bizonyítékokat gyűjthetnek majd Szíriában az Iszlám Állam terroristái által elkövetett bűncselekményekkel kapcsolatban.

A kurdok svédországi képviselője, Shiyar Ali azonban felhívást küldött a svéd kormánynak, amiben arra szólította fel az ország vezetését, hogy vigyék haza a svéd ISIS-tagokat Szíria kurd területeiről.

A teljes eredeti írást ide kattintva olvashatják el.

 

Sharing is caring!

, , , ,
Back to Top ↑