Cadmus fordítás Cadmus

Terrorizmus finanszírozására költik a mekkai zarándoklat bevételét

2018. 09. 29.

A Tunéziai Imámok Szövetsége (UTI – Union of Tunisian Imams)  szerint Szaúd-Arábia a mekkia zarándoklatból befolyó pénzből finanszírozza a iszlamistákat.

A szélsőséges szaúdi vahhábizmus ideológiája az úgynevezett „tiszta” iszlám, ami a szunnita iszlám legradikálisabb formája.

A tunéziai imámok azzal vádolják a legfőbb rijádi politikai vezetőket, hogy Szaúd-Arábia a haddzsból (mekkai zarándoklat) származó bevételeiből finanszírozza a nemzetközi iszlám terrorizmust, valamint a Jemen, Szíria és más olyan iszlám országok ellen viselt háborúját, amelyek elutasítják a saríát (iszlám szent törvényt).

2017-ben legalább 2 millió muszlim hívő vett részt a szinte kötelezőnek tekintett mekkai zarándoklaton, amit az iszlám ötödik pillérének is mondanak.

Minden haddzs – állítják a tunéziai imámok – legalább 10-12 milliárd dollár közvetlen bevételt jelent Szaúd-Arábiának. A vahhábita királyság aztán az ebből származó hasznot visszafolyatja a terrorizmus finanszírozására – és az ördögi kör így táplálja saját magát.

Fadhel Ashour, a Tunéziai Imámok Szövetségének (UTI) főtitkára kijelentette: „Sokkal többet ér, ha a zarándoklatra szánt pénzt a tunéziai emberek helyzetének javítására fordítjuk.”

CSI-Magyarország

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑