Cadmus fordítás Cadmus

Terrortámadás történt Afganisztán egyik legnagyobb mecsetében

2022. 04. 06.

Kézigránát robbant Afganisztán fővárosának egyik legnagyobb mecsetében, legkevesebb hatan megsérültek.

A kabuli Pul-i-Hesti mecsetben a déli imadidőben történt a kézigránát okozta robbanás – számolt be a történtekről a kabuli rendőrség szóvivője. Egy embert letartóztattak, a sérültek számát még nem erősítették meg.

A mecset Kabul egyik sűrűn lakott területén található, buszmegállókkal és piacokkal körbe véve, így könnyen lehet, hogy többen is megsérültek, mint amiről az előzetes jelentésekben beszámoltak.

Egy másik, múlt vasárnapi támadásban legalább egy ember életét vesztette és 59-en megsérültek, mikor Kabul legnagyobb valutapiacán gránát robbant. Az afgán belügyminisztérium szerint a robbanás egy rablási kísérlet előzött meg. Egyelőre egyik esetben sem derült ki, ki a felelős a történtekért, a tálib biztonsági erők folyamatosan jelen vannak Kabul több pontján.

A tavaly augusztusi tálib hatalomátvételt követően Afganisztán biztonsági helyzete stabilizálódott, az elmúlt napokban azonban több eset is a helyzet romlását mutatja. Afganisztánban változatlanul a tálibellenes Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezet jelenti a legnagyobb terrorveszélyt, emellett pedig több, javarészt szintén tálibellenes fegyveres csoport küzd a hatalomért az országban.

MTI

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑