Terrortámadás veszélye miatt zárva tart a kinshasai amerikai nagykövetség

Hiteles és konkrét információ birtokába jutott az Egyesült Államok kinshasai nagykövetsége, miszerint az országban lévő amerikai kormányzati érdekeltségeket terrortámadás fenyegeti, ezért a külképviselet hétfőn nem nyit ki – tudatta szombaton a nagykövetség.

A képviselet e-mailben értesítette a Kongói Demokratikus Köztársaságban tartózkodó amerikai állampolgárokat, de részleteket a levélben nem ismertetett, a sajtó megkeresésére pedig nem akartak nyilatkozni.

Az amerikai külügyminisztérium által nyilvántarott terrorszervezetek egyike sem igazán aktív a fekete-afrikai országban, ahol azonban feszült a politikai légkör, mert december 23-án tartják a többször elhalasztott elnökválasztást, amelyen a 17 éve hatalmon lévő Joseph Kabila elnök utódát választják meg.

Kabila megbízatása az alkotmány értelmében két éve lejárt, és nem is indulhat újra az elnöki posztért. A választási hatóság különféle logisztikai nehézségekre hivatkozva halasztotta el többször is a választás megtartását a Magyarországnál több mint húszszor nagyobb, többnyire esőerdő borította országban.

MTI

Sharing is caring!

, , ,
Back to Top ↑