2019. 02. 05.

Terrortámadás veszélyére figyelmeztette állampolgárait Kenyában az amerikai nagykövetség

Amerikaiak és más nyugatiak ellen irányuló terrortámadás veszélyére figyelmeztetett az Egyesült Államok nairobi nagykövetsége hétfőn.

A nagykövetség óvatosságra intett, különösen bevásárlóközpontokban és imahelyeken, és hitelt érdemlő információkra hivatkozva hozzátette, elképzelhető, hogy nyugati állampolgárok válhatnak a szélsőségesek célpontjaivá Kenyában.

A nagykövetség a főváros, Nairobi mellett a kelet-afrikai ország több városát is kiemelte, például Naivashát, Nanyukit, illetve a tengerparti térséget.

A figyelmeztetés csupán néhány héttel az után érkezett, hogy az al-Shabaab szomáliai terrorszervezet merényletet hajtott végre egy nairobi szálloda ellen; a terrortámadásban egy amerikai, továbbá egy brit állampolgár is életét vesztette.

Az al-Shabaab és más dzsihadista csoportok gyakran követnek el terrortámadásokat külföldiek és kormányhivatalnokok által kedvelt helyeken.

Az al-Kaida terrorhálózattal kapcsolatban álló al-Shabaab, amely nagy területeket tart ellenőrzése alatt Szomália déli és középső részén, Kenyában gyakran követ el terrorcselekményeket, főleg mióta a nairobi vezetés katonákkal támogatja a dzsihadisták elleni küzdelmet Szomáliában.

MTI, Magyar Idők

, , ,
Back to Top ↑