Cadmus fordítás Cadmus

Terrortámadásnak minősítették a brüsszeli merényletkísérletet

Terrortámadásnak minősítette a belga nyomozó ügyészség a kedd esti brüsszeli merényletkísérletet. A belga főváros központi pályaudvarán egy feltételezések szerint öngyilkos merénylő robbantott. A támadót végül a katonaság lőtte le – a férfi meghalt. Robbanómellényt viselt, és egy hátizsák is volt nála.

– A gyanúsítottat lelőtték a katonák, akik a robbanás után azonnal a Központi Pályaudvarnál voltak. A nyomozás még zajlik. A történteket terrortámadásként kezeljük, szerencsére a gyanúsítotton kívül több halálos áldozatot nem követelt a detonáció. Az illetőt még nem sikerült azonosítanunk – közölte a szövetségi ügyész szóvivője.

A pályaudvaron egy szemeteszsákot is találtak, amit robbanóanyaggal és szögekkel töltöttek meg. Hasonló bombát használtak tavaly a brüsszeli repülőtéren elkövetett merényletnél.

– Ahogy haladtam végig a vágánynál, egy férfit hallottam üvölteni. Csak üvöltött és üvöltött. Dzsihadistákról beszélt. Aztán egyszer csak azt kiabálta, hogy “Allahu Akbar”, és ekkor felrobbantotta azt a kis csomagot maga mellett. Az emberek menekülni kezdtek. Én pedig rohantam és riadóztattam a kollégáimat, hogy ürítsék ki a pályaudvart – mesélte az a vasúti dolgozó, aki szemtanúja volt a merényletnek.

A vonatközlekedést felfüggesztették, és több metróvonalat is lezártak. A belga fővárosban érvényben lévő készültségi szinten egyelőre nem változtatnak, a négyfokozatú skálán továbbra is 3-as marad.

Orientalista.hu – Euronews

Sharing is caring!

, , , , , ,
Back to Top ↑