Tizenkét izraeli katona megsebesült a megszállt Jeruzsálemben

Tizenkét izraeli katona megsebesült, egyikük súlyosan egy jeruzsálemi gázolásos merényletben – jelentette a helyi média csütörtök reggel.

A Gázai övezetet uraló Hamász szervezet az autós merényletet „gyakorlati válasznak” nevezte Donald Trump amerikai elnök béketervére. A szervezet szóvivője, Hazem Kásszem szerint a tervvel szembeni ellenállási hadműveletek része volt a katonák szándékos elgázolása, de Kásszem nem állította, hogy Hamász áll az akció mögött.

Újoncok éjszakai túrán vettek részt a Siratófalnál csütörtökön kora reggelre tervezett felesketési ünnepség előtt, és a város egykori vasútállomásának épületétől az óváros felé tartottak éppen, amikor egy autó nagy sebességgel felhajtott a járdára és közéjük rontott. A palesztin férfi elhajtott, majd gépjárműjét a Betlehem melletti Beit Dzsalában találták meg üresen. Az izraeli biztonságiak ismerik a akció végrehajtóját, és hajtóvadászatot indítottak utána.

Izraelben feszültebbé vált a helyzet az utóbbi napokban amiatt, hogy bejelentették Donald Trump amerikai elnök béketervét az izraeli-palesztin konfliktus megoldására, és ezt a palesztinok elutasították.

A Hamász szerdán felszólította a palesztinokat, hogy sokszorozzák meg támadásaikat Izrael ellen. Ennek előzménye, hogy az izraeli biztonsági erők megöltek egy palesztin tizenévest, aki a hadsereg jelentése szerint benzines palackot dobott katonák felé a ciszjordániai Hebronban kitört zavargásokban.

MTI

Sharing is caring!

, , , , ,
Back to Top ↑