Cadmus fordítás Cadmus

Tizenkilenc iszlamistával végeztek a Sínai-félszigeten

2017. 04. 21.

Az egyiptomi hadsereg csütörtöki beszámolója szerint az elmúlt nap során tizenkilenc iszlamista szélsőségessel végzett az ország légiereje az Észak-Sínai Kormányzóság területén.

A közlemény szerint a félsziget északi és középső részén kivitelezett légicsapások a – korábban az Iszlám Állam (IÁ) nevű dzsihadista terrorszervezetnek is hűséget fogadott – Sínai Tartomány (Wilayat Sinaa) nevű helyi radikális csoport “terrorista erődítményei” ellen irányultak.

A támadásokban négy jármű is megsemmisült. A közlemény egy nappal azután jelent meg, hogy a rendőrség jelentése szerint emberei szerdán végeztek egy fegyveressel, aki társaival együtt kedden az egyiptomi Szent Katalin-kolostor közelében egy ellenőrzőpontra támadt, megölve egy rendőrt és négy másikat megsebesítve.

A hadsereg állítása szerint minden egyes évben harcosok ezreivel végeznek a térségben, bár erre vonatkozólag ritkán szivárogtatnak ki bizonyítékokat, valamint a harci fejlemények nyomon követését nehezíti, hogy mind az újságírók, mind a nem helyi lakosok számára tilos a belépés a félsziget ezen részére.

Az Iszlám Állam vezette felkelés központja az Észak-Sínai Kormányzóság területén található, habár a dzsihadisták alkalmanként megpróbálják kiterjeszteni ellenőrzésüket a félsziget déli részébe is.

Orientalista.hu – (atv.hu/MTI)

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑