Több emberrel végzett Mogadishuban egy öngyilkos merénylő

Legalább 13-an vesztették életüket szerdán a szomáliai fővárosban, Mogadishuban, miután egy autós öngyilkos merénylő felrobbantotta magát egy ellenőrzőpontnál – közölte a helyi rendőrség.

A hatalmas robbanás Boondhere körzet egyik forgalmas ellenőrzőpontjánál történt, ahol számos autó torlódott fel – mondta el Ahmed Bashane rendőrtiszt.

„Eddig tizenhárom ember haláláról tudunk, köztük van a biztonsági erők hat tagja, és egy magas rangú női katonai tisztségviselő” – tette hozzá.

A halálos áldozatok száma még tovább emelkedhet.

Bashane úgy értesült, hogy a halottak között civilek is vannak. Két parlamenti képviselő megsebesült. A merénylet károkat okozott több közeli épületben.

A támadás elkövetőjeként az al-Shabaab szomáliai iszlamista terrorcsoport jelentkezett az őket támogató Andalus rádióadón. Az al-Kaida nemzetközi terrorszervezettel kapcsolatban álló szélsőségesek rendszeresen hajtanak végre támadásokat a kelet-afrikai országban civilek és katonai célpontok ellen. A Szomália déli és középső részén több körzetet felügyelő al-Shabaab célja, hogy megdöntse a mogadishui kormány hatalmát.

MTI

Sharing is caring!

, , , , ,
Back to Top ↑