Cadmus fordítás Cadmus

Több hetes szünet után ismét egyszerre több rakétát lőttek Izraelre a Gázai-övezetből

2019. 11. 02.

Több hetes viszonylag nyugalmas időszak után egyszerre több rakétát lőttek a Gázai övezetből a környező izraeli területekre. Az izraeli hadsereg az Iszlám Dzsihád nevű iszlamista szervezet egyik gázai vezetőjét, Baha Abu al-Atát teszi felelőssé a rakétaesőért.

Több hetes viszonylag nyugalmas időszak után egyszerre több rakétát lőttek a Gázai övezetből a környező izraeli területekre – jelentette a 13-as kereskedelmi televízió híradása péntek este Izraelben.

Az övezettel szomszédos izraeli településeken éppen a szombati pihenőnap előtti ünnepi vacsorájukat fogyasztották az emberek, amikor megszólalt a rakétákra figyelmeztető riasztás.

Az izraeli hadsereg jelentése szerint a vaskupola nevű légvédelmi rendszer a levegőben elfogott hét lövedéket. A tévé szerint egy rakéta csapódott egy Szderót városban lévő lakóházba, de a lakók az óvóhelyen voltak, és nem sérültek meg.

A Háárec című újság honlapjának értesülése szerint az izraeli hadsereg az Iszlám Dzsihád nevű iszlamista terrorszervezet egyik gázai vezetőjét, Baha Abu al-Atát teszi felelőssé a rakétaesőért, aki elutasítja az övezetet uraló radikális iszlamista terrorszervezetnek, a Hamásznak a fennhatóságát szervezete fölött.

Előzőleg már csütörtök este is kilőttek egy rakétát Izrael felé, amit a levegőben megsemmisített az izraeli légelhárítás, s amit izraeli ellencsapás követett két Hamász álláspont ellen az övezet északi részén.

Alon David, a 13-as televízió katonai szakértője szerint az Izrael déli részén, a Gázai övezetnél történt rakétatámadások mögött Irán, illetve az általa irányított gázai szervezet állhat, s az akció esetleg egy Izrael északi határvidékét fenyegető, szintén Teheránból vezényelt, komolyabb katonai akció előkészítése lehet.

MTI, Magyar Nemzet

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑