Cadmus

Több katona meghalt Irakban dzsihadista támadásokban

Négy dzsihadista támadást hajtottak végre péntek éjjel Bagdad környékén, a merényletekben tizennyolc ember meghalt, többségében katonák – közölték a helyi hatóságok.

Az iraki fővárostól 20 kilométerre északra fekvő Tarmija városban egy katonai konvojt ért támadás, amelyben négy embert öltek meg, majd a helyszínre érkező biztonsági erők és a támadók között tűzharc alakult ki, ami további halálos áldozatokkal járt.

A Bagdadtól északra levő Alton Kubre régióban a kurd fegyveres erők hat tagjával végeztek az Iszlám Állam harcosai.

Egy harmadik támadást a Szíriával határos nyugat-iraki sivatagos régióban követtek el: ott egy út mentén elhelyezett pokolgép robbant fel egy katonai konvoj mellett, két katona életét vesztette a merényletben.

A Bagdadtól keletre fekvő Dijála tartományban ugyancsak pokolgép végzett egy katonával, egy másik támadásban pedig ketten megsebesültek.

A támadások után Barhám Száleh államfő ismételten azt kérte, hogy a nemzetközi közösség nyújtson nagyobb támogatást az Iszlám Állam még megmaradt elemeinek felszámolására.

Irakban 2014 óta állomásozik amerikai irányítású nemzetközi koalíció, hogy segítse a terrorcsoport megsemmisítését. Tavaly azonban az iraki parlament a külföldi csapatok kivonását sürgette az országból.

MTI

Sharing is caring!

, , ,
Back to Top ↑