2019. 11. 10.

Több millióan vettek részt Mohamed próféta születésnapján tartott ünnepségen Jemenben

Több millió jemeni polgár vett részt azokon a rendezvényeken, melyeket Mohamed Próféta születésnapja alkalmából tartottak szombat délután országszerte.

Az ünnepséggel kapcsolatos eseményeket a főváros, Sanaa nagyobb közterein és az ország nagyobb városaiban tartották. Az ünnepségeket szervező bizottságok mindenhol biztatták az embereket arra, hogy minél többen vegyenek részt az ünnepségeken, különösen a fővárosban.

Az ünnepséggel kapcsolatosan péntek délután hirdették ki, hogy ezzel kapcsolatos rendezvények lesznek Saada, Hajjah, Hodeidah, Dhamar, Ibb, Taiz, Amran, Mahweit, Jawf és Bayda kormányzóságokban.

A rendezvény lebonyolításáért felelős bizottság elnöke Ali Al-Saqqaf az Al-Masirah TV számára kijelentette, hogy a pl ünnepséggel kapcsolatban minden biztonsági, egészségügyi és médiával kapcsolatos előkészületet megtettek.

Az ünnepség alkalmából Sayed Abdul Malik Al-Houthi, a jemeni ellenállás vezetője köszöntötte a jemeni lakosságot, valamint a rendezvényen megjelent Mahdi Al-Mashat, az Ansarullah mozgalom politikai bizottságának vezetője is.

A jemeni lakosok a hagyományoknak megfelelően különbözőképpen ünneplik meg a Próféta születésnapját, mely ,,Mawlid An-Nabawi,, néven ismert. Feldíszítik a járműveiket és a házaikat Mohamed Próféta tiszteletére. A főváros, Sanaa utcáit pedig zöld lámpásokkal díszítik fel.

A jemeniek a nehéz gazdasági körülmények, és a szaúdi katonai agresszió ellenére is részt vesznek az eseményeken, és megünneplik a Próféta születésnapját. Alakosságot tizedelő légitámadások sem akadályozzák meg őket abban, hogy megtartsák ezt az Iszlám vallás szempontjából jelentős eseményt.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Uprising Today)

Sharing is caring!

, , ,
Back to Top ↑